Economania.nl & Bosminator.nl - Economie in jouw tempo...

Economie - lessen & uitleg

Beroepen en opleidingen


LET OP!! Lees onderstaande brief goed. Je moet inschrijven voor 21 januari!!

Beste leerling,

In het kader van de studie- en beroepenvoorlichting HBO wordt door de Zaanse havo en vwo scholen een informatieavond georganiseerd voor leerlingen van de derde klassen en hoger en hun ouders.
De voorlichtingsavond Hoger Beroeps Onderwijs (HBO) en de Uniformberoepen is op dinsdag 7 februari 2023 op het Blaise Pascal College. Het bezoek aan deze avond is voor 4 havo een verplicht PTA onderdeel in het kader van loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB).
Op de avond vertellen studievoorlichters HBO en voorlichters die in de praktijk werkzaam zijn over hun studierichting en/of beroep, waarbij je natuurlijk vragen kunt stellen. Daarnaast is er in de aula een markt met nog meer scholen en instellingen.
Er zijn drie lesrondes met 15 minuten pauze daartussen. De markt zal al om 19.00 uur open zijn, je kunt deze markt vooraf of tussen de rondes bezoeken.
Ronde 0: 19.00 - 19.30 uur bezoek beroepen- en voorlichtingsmarkt.

Ronde 1: 19.30 - 20.00 uur
Ronde 2: 20.15 - 20.45 uur
Ronde 3: 21.00 - 21.30 uur

Je geeft een voorkeur op voor 5 voorlichtingen en zult er 3 bezoeken. Inschrijven kan uiterlijk tot en met 21 januari 2023. Wacht er in verband met de toetsweek niet te lang mee! Mocht je hulp of advies nodig hebben over je keuzes kun je mij mailen of in de les benaderen.
Je ouder(s)/verzorger(s) zijn ook van harte welkom op de beroepenmarkt, wij raden dan ook aan om er samen naar toe te gaan.
Met vriendelijke groet, mede namens jullie mentoren,
Gianna Troiani
decaan havo

Instructie inschrijven online voorlichtingsavonden HBO
Inschrijven
1. Ga naar: www.studievoorlichtingzaanstad.nl
2. Het aanbod van de voorlichtingen kun je vinden via rechtsboven ‘Aanbod’.
3. Om je in te schrijven voor de voorlichtingsavond(en), moet eerst geregistreerd worden. Ga terug naar home en dan naar rechtsboven ‘Registeren’.
4. Vul de gegevens in: jouw school, jouw klas en jouw leerlingnummer. Hierna vul je jouw emailadres in. Houdt deze dan goed in de gaten, want hierop krijg je alle informatie van de voorlichtingsavond(en).
5. Nu kun je jouw keuzes maken uit het aanbod. Let op! Kies voor de HBO avond (7 februari) Je kunt je vervolgens voor 5 voorlichtingen aanmelden, je bezoekt er maximaal 3.  Mocht je ook naar de WO avond (14 februari) willen gaan, kun je dit hier aangeven en keuzes maken voor die avond. De HBO avond op 7 februari is verplicht, de WO avond 14 februari niet.
6. Inschrijven en eventueel wijzigen van jouw keuzes kan uiterlijk tot en met 21 januari 2023.
Jouw rooster
Een week van tevoren ontvang je jouw voor de voorlichtingsavond(en). Deze informatie ontvang je van EduSkoel op het e-mailadres wat is opgegeven om je te registreren via de link http://www.studievoorlichtingzaanstad.nl
Het is belangrijk dat je controleert of je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Is dit niet het geval? Controleer je spam mail.
Vragen?
Mocht je vragen hebben kun je contact opnemen met de decaan door te mailen naar g.troiani@saenredam.nlOverige informatie

Mocht je dit jaar een voorlichtingsmiddag bij willen wonen tijdens schooltijd, vraag dan speciaal verlof aan. Dit geldt ook voor het meelopen bij een bepaalde beroepsgroep. Ook hier kun je een middag of dag vrij voor vragen. Maak hier gebruik van! Het is heel leerzaam om bij een beroep te kijken wat er allemaal speelt. Je wordt dan mogelijk enthousiast (of juist niet) en dat helpt weer bij jouw motivatie.....