Economania.nl & Bosminator.nl - Economie in jouw tempo...

Economie - lessen & uitleg

Modules Economie ter voorbereiding op je examen

Hoe het werkt:

Na de HAVO zullen velen van jullie naar het HBO gaan. Op het HBO wordt vaak gewerkt met losse modules. Dit betekent dat je een reeks lessen krijgt over een bepaald vak of onderwerp, waarna je een toets maakt om te kijken of je de stof voldoende beheerst. Heb je voor deze toets minder dan een 5,5 dan moet je de toets herkansen, net zolang totdat je dat vak hebt gehaald. Vaak krijg je maximaal 4 kansen.

Dit systeem gaan wij vast oefenen met economie.

Je begint met voorbereiden door filmpjes te kijken, uitleg te vragen, zelfstandig opdrachten te maken en vooral na te kijken!

Heb je voldoende geoefend, dan maak je de toets die hoort bij de module. Heb je een 5,5 dan heb je de module gehaald. Mijn advies zou wel zijn om op een 7 te sturen zodat je de stof ruim voldoende beheerst voor het eindexamen.

Na het behalen van de module ga je verder met de volgende module. Mocht je de eerdere module niet gehaald hebben, dan doe je deze later nog eens over. Net zolang totdat je alle modules gehaald hebt.

In Teams kun je berichten of vragen posten waar wij allemaal op kunnen reageren. Ook ik zal hier regelmatig kijken en tips geven om bepaalde filmpjes te zien.

De aanpak

Je begint met het doornemen van de leerdoelen van de module.

Vervolgens maak je de opdrachten nadat je het hoofdstuk en de filmpjes bestudeerd hebt.

Je kijkt meteen na bij elke opdracht, dat is het meest effectief. (dus niet na 5 opdrachten, maar meteen!)

Na alles te hebben gemaakt beslis je of de leerdoelen behaald zijn. Is dit het geval, dan leer je de stof, maak je eventueel een samenvatting of gebruik je de leerstrategieën die goed bij jou passen en dan geef je je op voor de toets. Deze wordt dan voor je klaargezet.

Gehaald? Op naar de volgende module! Zo ga je goed voorbereid je eindexamen tegemoet!

Succes!
Groet,
Jeroen Bos